platform vrijgevestigde beeldend therapeuten fryslân

Praktijk gegevens

 

Korenmolen 151

9203 VB  Drachten

 

06-83446938

 

contact@vanzelfbeeldend.nl

www.vanzelfbeeldend.nl

 

Voor een individueel traject gaan we eerst een intakegesprek aan. Samen zullen we proberen de hulpvraag helder te krijgen en een traject uit te stippelen. De lengte daarvan hangt af van je hulpvraag.

 

Over het geheel gezien kan een traject van 4-8 sessies al veel inzichten en verandering brengen. Voor een vraagstelling met een dieper liggende oorzaak is vaak meer tijd nodig.

 

De therapie is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen en kan indien nodig (bijvoorbeeld als er sprake is van lichamelijke  klachten) ook bij iemand thuis worden geboden. Ook is het mogelijk als echtpaar te komen, of deel te nemen aan een groep. Dat laatste hangt af van het aantal aanmeldingen.

 

Aanmelden voor een therapie voelt vaak als een grote stap. Daarom bieden wij niet alleen deskundigheid, maar wordt er ook gewerkt aan het bieden van vertrouwen, geheimhouding en hulpverlening op maat.

 

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen? Bel of mail dan voor een oriënterend gesprek. Zo’n gesprek is gratis en vrijblijvend, en kan wellicht je vragen beantwoorden of twijfels wegnemen.

 

Themagroepen

Er zullen in de toekomst ook specifieke groepen aangeboden worden over twee thema’s: rouw-en verlieservaringen, en ‘zelfbeeldondersteuning’. Bij het laatste thema ligt de nadruk op het vergroten van zelfkennis, omgaan met grenzen en communicatie. Je komt samen in een groep, maar werkt op individuele basis.

 

 

Gerrie Plat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Gerrie Plat (geboren in Franeker in 1965). Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de Hogeschool Midden Nederland voor de HBO studie “creatieve therapie beeldend”. Daarna heb ik ruime werkervaring als beeldend  therapeut opgedaan in de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg, onder meer bij In de Bres (nu Lelie Zorggroep) in Drachten. Ik heb zowel met kinderen, tieners  als met (jong) volwassenen en ouderen gewerkt.

 

Ik werk vanuit een christelijke mensvisie en  een eclectische methodiek. Dat wil zeggen dat ik mijn studie achtergrond  heb aangevuld met praktijkgerichte ervaringen en cursussen die de nieuwste inzichten bevatten van de psychologie en psychiatrie.

 

Ik ben geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor vaktherapeuten en aangesloten  bij de Nederlandse Vereniging  voor Vaktherapie.

 

Ik ben enthousiast over creatieve therapie vanwege de kracht ervan, om dat wat leeft in je binnenste naar boven te halen door vormen en kleuren. In deze therapie creëer je eigen beelden, die meer kunnen weergeven dan woorden kunnen bevatten.

 

Vastgelopen…? Of gewoon niet lekker in je vel…? Beeldende Therapie kan je helpen!

Beeldende therapie

 

In het doen en ervaren ontdek je jezelf. Je wordt je bewust van dingen waarvan je misschien onbewust was.  De inzichten die je hierdoor opdoet  helpen je jezelf te herontdekken en richting te geven bij levensvragen en –keuzes. De expressiemogelijkheden die de materialen bieden geven ook de mogelijkheid om het eigen verleden vorm te geven en te verwerken en oude (denk- en gedrags)patronen te veranderen, en los te laten.

Therapiepraktijk Vanzelfbeeldend

Praktijk voor Beeldende Therapie

 

Je kunt je aanmelden voor een individueel traject, als (echt)paar of in een groep.

 

 

emoties  denken  doen  ervaren  experimenteren  ontdekken  beleven  binnenste buiten