platform vrijgevestigde beeldend therapeuten fryslân

Praktijk gegevens

 

Van Brederodestraat 28

8423 TW Makkinga

 

0516-426855 |  06-20948165

 

wieke-friso@hotmail.com

http://puurbeeld-therapie.nl

Sinds 2015 werk ik als vrijgevestigd beeldend therapeut in een eigen praktijk voor beeldende therapie: Puur Beeld in Makkinga, waar ik mijn deskundigheid en ervaring  kan inzetten. Met veel passie voor mijn vak bied ik graag een therapeutische plek waar anderen betekenisvolle ervaringen kunnen opdoen. Ervaringen die het leven op een positieve manier kunnen veranderen! Mijn kracht is dat ik goed kan aansluiten bij de ander en zijn/haar hulpvraag. Met  empathie en betrokkenheid stem ik zorgvuldig af op wat nodig is.

 

Een opleiding tot beeldend therapeut volgde ik op de Stenden Hogeschool in Leeuwarden waar ik in 2004 mijn ‘Bachelor of Arts Therapys’ behaalde. Ervaring deed ik op als stagiaire beeldend therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie bij Accare. Vanaf 2008 tot heden werk ik als beeldend therapeut in de forensische psychiatrie bij Trajectum Hoeve Boschoord, waar ik individuele beeldende therapie bied aan cliënten met ernstige problematiek en psychiatrische stoornissen. Ook wordt de beeldende therapie ingezet voor observatie en diagnostiek van cliënten.

 

 

 Wieke Friso

DOEN ERVAREN GROEI ONTWIKKELEN

Waarom beeldende therapie?

Om psychische problemen en probleemgedrag te verminderen en te veranderen is praten over niet altijd voldoende, we blijven vaak in ons hoofd zitten. Door beeldende therapie worden er meerdere zintuigen aangesproken. Er is een andere ingang dan bij woorden alleen, waardoor het positieve effect groter is. Tijdens beeldende therapie praat je niet alleen over emoties, je  handelt in de emotie en ervaart. Dit is hoe we leren, groeien, ontwikkelen, hoe we bewust raken en kunnen helen.

 

Beeldende therapie gaat voorbij het rationele en verlegt de grens naar binnen, vaak ook naar het onbewuste. Je innerlijke wereld wordt zichtbaar, tastbaar en voelbaar in de beelden die je maakt. Ook de manier waarop je aan het werk bent heeft iets over jou te zeggen. Wat druk jij uit en welke betekenis geef je aan je beeld? Het geeft inzicht in wat er bij jou speelt, welke belemmeringen, patronen en mogelijke blokkades er zijn en ook welke sterke kanten je hebt. Op een creatieve manier kun je, samen met mij, gaan werken aan wat jij graag wilt veranderen.

Puur Beeld

Praktijk voor beeldende therapie

 

Therapie bij o.a.:

Rouwverwerking

Traumaverwerking

Hoogsensiviteit

Negatief zelfbeeld

Angsten

Stressklachten

Burn-out

Depressiviteit

 

Bij Puur Beeld kunnen kinderen, jongeren en volwassen met een hulpvraag terecht voor individuele therapie of therapie in kleine groepen. Je kunt op een veilige manier aan jezelf werken, waardoor je sterker en evenwichtiger in het leven komt te staan en kunt gaan doen wat bij jou past. In een vertrouwde omgeving en geborgen sfeer sluit ik met rust en aandacht op persoonlijke wijze bij jou en je hulpvraag aan.

 

 

emoties  denken  doen  ervaren  experimenteren  ontdekken  beleven  binnenste buiten