platform vrijgevestigde beeldend therapeuten fryslân

Praktijk gegevens

 

E.M. Beimastraat 53,

9251 VH  Eastermar

 

 0512-764170

 

praktijkomdy@gmail.com

www.omdy.nl

 

Praktijk Omdy

 

Omdy betekent "om jou" in het Fries. Dat is ook de bedoeling van de zorg en het kunstonderwijs wat wij graag willen geven. Het draait om jou, als cliënt en/of als kunstenaar. Wij proberen af te stemmen op jouw wensen en voegen ons makkelijk. Jouw vraag staat centraal.

 

Omdy is wat het zegt: een plek waar het om jou gaat. Je kunt er terecht als je in je leven ergens in vast loopt. Denk aan (dreigende) scheiding, problemen met kinderen, persoonlijkheidsstoornissen, onzekerheid, plotseling verlies. Situaties waarvan je misschien vindt dat je ze zelf op moet lossen, maar waarvan je eigenlijk niet goed weet wat je ermee aan moet. Omdy loopt — soms letterlijk — met je mee om het scherp te krijgen. Daarin verschilt Omdy van de meer klassieke therapeutische aanpak. Lees verder onder het kopje werkwijze als je benieuwd bent wat op dit gebied mogelijk is.

 

Omdy is ook een kunstatelier, centraal in pittoreske dorp Eastermar. Geregeld zit Gepke daar te werken aan een eigen kunstwerk, of aan een opdracht voor iemand anders. Wie geïnteresseerd is kan beeldend werk bekijken, krijgt uitleg met een kop koffie en, als het zo loopt, een goed gesprek of ruimte om mee te doen met kunst maken. De ruimte leent zich voor exposities, ook van anderen. Twee maal per maand, op woensdagmiddag, zit er een groep kinderen die na school les krijgt in kunst. Dit is ook mogelijk voor volwassenen.

 

 

 

 

Gepke Hoekstra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Gepke Hoekstra. Vanaf mijn jeugd heb ik affiniteit met kunst en het helpen van mensen. ik ben verpleegkundige geworden en doe dit werk na circa 20 jaar nog altijd met plezier. lk ben gaan beseffen dat ik daarin het helpen van mensen op het psychosociale vlak mis. Binnen de huidige zorg is daar bijna geen tijd meer voor. Het een en ander heb ik gecombineerd en ik ben weer gaan studeren. Op 26 januari 2011 heb ik mijn opleiding tot therapeut (bachelor of arts therapies) afgerond aan Stenden Hogeschool Leeuwarden. Graag wil ik binnen mijn eigen praktijk, en binnen de gemeenschap van het dorp waarin ik woon een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen met vraagstukken op het psychosociale vlak.

 

Elk mens is kleurrijk en heeft zijn eigen pallet

emoties  denken  doen  ervaren  experimenteren  ontdekken  beleven  binnenste buiten