platform vrijgevestigde beeldend therapeuten fryslân

Praktijk gegevens

 

Simmerdyk 1

8601 ZP Sneek

 

06-27220497

 

info@Jeftha-creatievetherapie.nl

http://jeftha-creatievetherapie.nl

 

Jeftha-Creatievetherapie

 

Voor volwassenen en kinderen die het moeilijk vinden om over hun gevoelens te praten, of waarbij praten alleen niet helpt.

 

Creatieve therapie (of beeldende therapie) is een behandelvorm, waarbij op methodische wijze gebruik wordt gemaakt van o.a. tekenmateriaal, verf, klei, en speksteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de omgang met het materiaal en het maken van vormen, kleuren en beelden kan uiting worden gegeven aan ervaringen en gevoelens.  Zo komt de eigen belevingswereld dichterbij en ontstaat meer zelfvertrouwen. Het resultaat is zichtbaar en tastbaar, dit geeft houvast bij het veranderings-en verwerkings proces. Door te oefenen en te experimenteren met materialen en opdrachten, kunnen op een veilige manier nieuwe ervaringen worden opgedaan en vaardigheden worden ontwikkeld om anders om te gaan met problemen en klachten.

 

Het is niet belangrijk om ‘creatief’ te zijn en dat wat gemaakt wordt hoeft niet ‘mooi’ te worden.  Belangrijker is het doen en wat daarbij wordt ervaren.

 

Jeftha Jeremiasse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb de ITIP opleiding en de HBO opleiding tot creatief therapeut beeldend gevolgd in Leeuwarden.

 

Daarna ben ik 9 jaar werkzaam geweest als creatief therapeut bij GGZ Friesland, waar ik op verschillende afdelingen heb gewerkt zoals de kliniek, de dagbehandeling en het Traumacentrum in Leeuwarden.

 

In 2008 ben ik met de Praktijk voor Creatieve Therapie in Sneek gestart.

Mijn specialisaties zijn: rouw, trauma, autonomie en depressie gerelateerde problemen.  Ik werk met verschillende methodes o.a. de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, gestalt en mindfulness technieken.

 

Als vrijgevestigd creatief therapeut werk ik samen met een aantal psychotherapeuten, een psychiater, een systeemtherapeut en een verpleegkundige binnen het Trauma Centrum Sneek.

 

In mijn benadering richt ik mij op de kracht en de kwaliteiten die in ieder kind en in iedere volwassene van nature aanwezig zijn en die zichtbaar worden in het beeldend werk. Van daaruit kan er vertrouwen en ruimte ontstaan om naar moeilijke situaties en problemen te kijken. Dit proces begeleid ik met zorgvuldigheid en aandacht.

 

verwerking depressie angst trauma

emoties  denken  doen  ervaren  experimenteren  ontdekken  beleven  binnenste buiten