platform vrijgevestigde beeldend therapeuten fryslân

Praktijk gegevens

 

Burgemeester Wuiteweg 105,

9203 KC  Drachten

 

06-49602946 | 0512-531530

 

contact@heliostherapie.nl

www.heliostherapie.nl

 

Praktijk Helios

 

Helios biedt laagdrempelige,beeldende therapie aan kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en gezinnen. Ook worden trainingen op scholen gegeven aan kinderen in een echtscheidingssituatie. Binnen Sûnenz heeft Helios een uitgebreid aanbod voor ouderen, met onder andere beeldende therapie en mindfulness. Aan mensen met kanker of andere chronische ziekten wordt coaching gegeven met behulp van de verbeeldingstoolkit. Als de situatie erom vraagt werk ik op locatie of op school. Helios is gespecialiseerd in rouw.

 

Het beeldend proces wordt beleefd als een actief proces waarbij persoonlijke kwaliteiten centraal staan. In mijn werkwijze ga ik uit van de psychosynthese. Dit is een benadering die de mogelijkheid biedt, verschillende aspecten van jezelf te ontdekken, te ervaren en te integreren. Hierbij zijn beelden het uitgangspunt. Er wordt ook gewerkt met imaginatie.

 

Christien Post

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christien Post is beeldend therapeut (Creatieve Therapie, Stenden hogeschool). Ze heeft de training gevolgd om te werken met de verbeeldingstoolkit. (School voor Imaginatie, Amsterdam) en is opgenomen in het register van Kanker in beeld.

Zij is oprichter van praktijk Helios.

 

"Ik ben aandachtig en ruimtegevend in mijn benadering. Ik vind het belangrijk om mensen meer in contact te brengen met hun emotionele binnenwereld. Dit doe ik onder andere door mijn betrokken houding, waardoor zij zich veilig en gezien voelen."

 

Naast haar werk als vrijgevestigd therapeut is zij van 2006 tot 2012 werkzaam geweest als beeldend therapeut bij de GGZ Friesland. Hier heeft zij een rouwgroep ontwikkeld. Tien jaar is zij werkzaam geweest als maatschappelijk werkster in de revalidatie.

 

 

 

Helios is de zonnegod uit de Griekse mythologie. Met zijn stralende zonnewagen rijdt hij door de hemel en brengt mensen licht.

emoties  denken  doen  ervaren  experimenteren  ontdekken  beleven  binnenste buiten